poniedziałek, 25 lutego 2013

Gofry

Lubicie gofry? Chrupiące, lekkie, delikatnie słodkie, rozpływające się w ustach. Z dodatkiem bitej śmietany i świeżych owoców są wybornym deserem. Z serkiem waniliowym, dżemem czy nutellą świetnie pasują na niedzielne śniadanie. A z cukrem pudrem staną się przebojem dziecięcego przyjęcia.

Składniki:

- 450 g mąki pszennej,
- 0,5 l mleka,
- 75 g cukru pudru,
- 100 g roztopionego masła,
- 2 jajka,
- 15 g proszku do pieczenia,
- szczypta soli

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wypiekamy w gofrownicy.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ślicznie wyglądają te serduszka. Moje dzieciaki uwielbiają gofry, ja zresztą też.
    Pozdrawiam!
    Iza

    OdpowiedzUsuń